2008-03-07

Fridagen den 7 mars

De här lediga fredagarna blir ju ofta fantastiska fredagar, speciellt nu när solen skiner så starkt. Ibland, annars, i mörkaste november eller januari till exempel, kan de förstås också vara sköna sköna, men stundom även: kanske lite ensliga. Nu går jag istället upp lagomt sent eller tidigt och äter frukost i lugn och ro mellan ungefär åtta och nio. Loggar sedan in på datorn och surfar runt och kollar mejl och kollar facebook och surfar runt och laddar ned och laddar upp ändå tills frukosten lagt sig lite. Sedan: springrunda, jogging ned till viken och runt en sväng. Ipod och shuffle och dagens bästa jogginglåt blev Nina Simones Sinnerman (som gjorde slutscenen i den ändå oavbrutet fascinerande Inland Empire). Vilket väder sen!

Efter det? Efter dusch och så? Lite läsning i soffan: Cortazars samlade noveller, lite zappande och de noveller här och där med de mest fantasieggande namnen; gillar känslan de ger men har svårt att riktigt, riktigt komma in i och bli helt förförd. Försöker sedan skriva lite innan hungern gör sig allt för påmind. Har du inte hållt igång så mycket på sista tiden och sedan, till exempel, börjar jogga lite: vilken aptit man får... Sedan kaffe och mer Cortazar, mer försök, nån dikt av Lennart Sjögren, lite bläddrande i bokhyllan. Musik: just nu Stereolabs Margerine Eclipse, av någon anledning. Cosmic Country Noir är i alla fall en topptoppfin låt.

Snart dags att bege sig igen. Fortfarande fantastisk sol och undra om jag inte ska knalla en bit, kanske gå förbi Stadsmissionen en sväng. Sedan i stan, under eftermiddagen, mot kvällen: lite bokrea, lite konst, vänner och bekanta, äta nåt gott, kanske ta någon öl, men inte för många då en ledig fredag, inte alltid!, men ofta, går över i en lördag full av jobb... Ändå: det känns som vår i luften.

1 kommentar:

pinhead sa...

Riktigt bra låt!