2007-08-05

Sommarens album: Hebden & Reid

Ett fall framåt - klarare - mycket mer fokuserad! De tidigare Hebden och Reid-kombinationerna var väl, i och för sig, lite intressanta men då mer som närmast: försök, utkast - som sökande och inte så mycket som det man där hittade... Tongues är någonting annat: kanske är det så att det som man sökte efter på de inledande exchangesessionerna helt enkelt är det som man hittar på Tongues... De leker fram fascinerande, fokuserade partier, bitar, fragment men ändå som sånger, låtar... Vackert, förunderligt och fullt av den där improviserade elektroniken och jazziga rörelsen och kombinationen däremellan som de nog kan ha haft i huvudet innan de ens kickade igång.

Minns att jag älskade Four Tet och Rounds i massor när den kom för snart fem(!) år sedan, och singlar som I'm On Fire som snurrade om och om igen. Minns också hur Rounds åldrades snabbt, snabbt och tappade mycket av suget i likaledes hastighet. Everything Ecstatic gav mig mest huvudvärk, men kanske borde man nu gå tillbaka och lyssna på en massa gamla grejer? Det kan väl i alla fall vara så att Steve Reid var den injektion och samarbetspartner som Kieran behövde för att fortsätta - eller i alla fall på nytt, en stund - vara intressant.

4 kommentarer:

Tatti sa...

Får allt kolla up den här, som sagt de tidigare plattorna var ju intressanta. Det här verkar ju dock vara bättre.

Elias sa...

ja, och mycket mer lyssningsvänlig, tillgänglig...

Elias sa...

Sedan finns ju Fridge nya album också då... Kanske inte lika mycket pang, boom, crash men ändå klart lyssningvärt tycker jag!

pinhead sa...

Ja, gillar denna bättre än de två tidigare skivorna. Men jag tycker att Rounds och Pause håller fortfarande. Remix skivan är även den helt ok. Sant, Everything Ecstatic håller inte måttet.