2012-05-31

Differnet & Stig Larsson på Debaser 30 maj

Som sagt: ett av mina favoritband och en av mina favoritpoeter uppträder tillsammans. Som gjort för mig. Och det var fantastiskt bra: Stig läste högt och kraftfullt, ändå mycket känslosamt, nästan tårdrypande i vissa partier. Differnet har sällan låtit bättre, har hittat ett otroligt fint och komplext sound utan att vara för tungt malande. När Differnet är som bäst låter det alltid som om kablar och maskiner håller på att ta eld. Det där knastret måste hursomhelst va brandfarligt...

Och de spelar inte bara med utan också mot varandra Differnet och Stig. Bråkar lite om utrymmet. Stig ser nästan lite arg, lite störd ut vid vissa tillfällen, när Differnets oljudsskapande är på väg att ta över. Ändå något som bara tycks göra honom ännu mer beslutsam i sin läsning, läser högre, tydligare - och så dämpar sig Differnet lite osv.

Hoppas det här får en bra fortsättning: härnäst Volt-festivalen och sen visst också Storsjöyran. Till hösten förhoppningsvis också ett album. Sen kommer ju Stig med en ny bok snart. Återkommer.

Inga kommentarer: