2011-11-28

XXXVIII

Läser om Brott och framgång. Läste den i all hast inför ett författarbesök på Medborgarplatsens bibliotek för snart ett år sen. Gillade den, störde mig på den men har inte kunnat sluta fundera på den. Ett skäl för omläsning. Vid sitt biblioteksbesök gjorde dessutom Jeppe ett så starkt intryck och en så fantastisk uppläsning ur boken att jag längtat efter att läsa om dessa delar sen dess.
Läser, inför en läsecirkel, Arne Johnsson för första gången. En poet jag av någon anledning fått för mig var lite tråkig. Men icke. Där med längtan spilld ut i larmet är en mycket fin samling. Tät, flödande, enhetlig, säregen. Verkligen en speciell stämning, likt ett andetag, en erinran, känslan av en kort tid, promenader, möten, hågkomster.
Läser Don Quijote, egentligen, för allra första gången. Senaste översättningen som kom på Symposion för några år sen. Med fantastiska bilderna av Doré. Vill åt de här tankarna om fiktionen och verkllgheten. Skildringen av bokläsandet och bokmalens möte med väderkvarnarna.

Inga kommentarer: