2007-07-11

Himlafallen!


En blandskiva! Också del tre i en serie där skivornas namn är detsamma som en av titlarna på en av låtarna som figurerar på respektive skiva - fast översatt till svenska - och av en slump(?) beskriver titeln i alla tre (himla)fallen någon form av rörelse, i alla delarna också en titel med begynnelsebokstav H.

Skivan innehåller både nya och gamla favoriter, placerade i en sådan ordning att den som lyssnar ordentligt inte kan undgå att det aldrig rör sig om någonting slumpmässigt utan istället en sådan ordning där en liten historia försöker finna sin form...

01 - PIANA - Something Is Lost
02 - GOLDMUND - Heavenfallen
03 - HAUSCHKA - La Dilettante
04 - STIG LARSSON & DROR FEILER - Nyponsoppa
05 - JOHN CALE - Hanky Panky Nohow
06 - EUROS CHILDS - Twill Yn Yr Awyr
07 - FRIDAY BRIDGE - Love And Nostalgia
08 - MOMUS - The Birdcatcher
09 - ARTHUR RUSSELL - Arm Around You
10 - THE FIELD - Over The Ice
11 - STEVE REICH - Pulses 2
12 - DIFFERNET - Caring Arms
13 - TESTBILD! - En Gång I Stockholm
14 - JULY SKIES - The Softest Kisses
15 - MAX RICHTER - Autumn Music 2
16 - JOHN CAGE - Dream

Och, okej, jag vet att det är lite fånigt att lägga ut en låtordning, spellista, blandskiva som bara jag och nån enstaka till sedan, verkligen, får ta del av... Gör det nog egentligen mest för min alldeles egna skull, men alla andra kan kanske i alla fall se det som tips - mestadels ovärdeligt fantastiska grejer... Och Testbilds finfina sommartolkning finns ju för alla att med ett enkelt klick lyssna och ladda ned... (Liksom övriga Friendly Noise-mp3-släpp.)

Om man annars är i behov att ladda ned en sommarmix, i ett i och för sig rätt annorlunda temperament, kan jag istället rekommendera min gode vän Daniels nya mix som finna utlagd på 24 Hours-bloggen (gamla grejer hittar du här).

Inga kommentarer: