2006-10-20

NeatskiftetNär jag för nästan en vecka sedan skrev om "Autumn Music" var det mest sådan musik man lyssnar på när man är ute och promenerar, och tar bilder på gamla bilvrak. En annan typ av "autumn music" är förstås musiken som komponerar fredagsdrinken, på vägen ut... Den senaste halvtimmen: en gammal CD-R med Makelberge, Kelley Polar, Brooks, Friday Bridge, The Field... Av någon anledning tycks man ofta vilja ha lite mer igenkänning, kanske en stänk av melankoli, när man tar den första drinken, den första ölen... The Field leder mig också vidare till de två små låttipsen när det gäller den här typen av höstmusik:

The Field - Over The Ice
The Sleepy Jackson - Devil Was In My Yard

Over The Ice är vacker, hypnotisk, mjuk, hård och fantastisk. Sleepy Jackson är rock som trots, eller kanske på grund av, "en jobbigt nonchalant och lätt raspigt hes rockröst", som jag tidigare skrev, faktiskt fortfarande funkar - får en att kicka igång lite grann - vid tillfällen, i stunder...

Så var det med det. Om någon öl, någon cigarett och förstås några fantastiska låtar till ska jag iväg till Neat, titta på Skiftet, dricka billiga drinkar och lyssna på mer bra musik!

Inga kommentarer: