2006-08-24

It's More Fun to Compute

När ens dator – inte Internetuppkopplingen! – strular eller till och med lägger av att fungera infinner sig först irritation. Oavsett om den bara krånglar eller om den, som nu, inte går att använda över huvud taget – blir man arg, irriterad och tycker att det är skitjobbigt. När man sansat sig något upptäcker man att det inte är så mycket att göra förutom att lämna in den på lagning, eller som i detta fall, försöka att 1) få tag i en butik som säljer rätt sorts adapter och 2) lägga sina surt förvärvade pengar på en ny. Boooring!

När man sansat sig ännu lite mer (och upptäckt att man antagligen måste beställa den där adaptern, vilket förstås tar några dar) sitter man plötsligt där: jaha, vad ska man göra nu då? iPoden går det inte att byta låtar i, och inte ens att ladda upp. Om man behöver skriva något måste man använda penna och papper. Om man ska kolla på TV måste man planlöst zappa runt mellan kanalerna då man inte kan gå in på nätet och kolla upp tablån. Om jag vill gå på bio kan jag inte boka biljetter. Etc. Men, förstås, egentligen: rätt skönt att spela några gamla vinylplattor, dricka te och läsa en bok – utan nåt som stör!

Ett litet lugn infinner sig alltså. Skönt att vara avskärmad (istället för dataskärmad!). En lugn stund, en stund, för hur det ska bli i längden är ju svårt att veta. Snart är det helg… (och, ja detta är skrivet på jobbet...)

Inga kommentarer: