2005-04-17

I dagens DN finns det en stor artikel om - ja, gissa vad? -, just det, bloggar! Varför är det en sådan bloggbuzz just nu? Möjligheten att blogga är ju, i stort, lika gammal som Internet. Antagligen så är det väl så att det tar ett tag för oss att förstå vad vi ska med tekniken till. Det skulle kunna vara så att tekniken ständigt har ett litet försprång... Någonting för framtida mediahistoriker att forska i antagligen. Det kan nog behövas lite perspektiv på saken för att nå en djupare förståelse kan man tänka. Lite intressant är det ändå...

Själv har jag tidigare funderat en del på det här med litteratur och Internet. Var kommer bloggarna in där? När kommer den första skönlitterära bloggen att slå igenom (de skönlitterära bloggarna som inte slagit igenom finns nog redan i stort antal)? En författare som väljer att publicera sin text som blogg i stället för som bok, där själva bloggen är det litterära verket (kanske även med ett eget ISBN-nummer?).

Leopards blogg Regn över Möllan har jag nog inte riktigt förstått mig på än, men den är intressant och lite litterär... Någon som har några andra tips?

1 kommentar:

Leopard sa...

Vilket fantastiskt länktips! Jag blir lite rörd.