2005-04-15

Bloggarnas blogg? Måste väl ändå vara Momus Click Opera, som det ju också, på detta ställe, har refererats en hel del till tidigare. Han ägnar säkert mycket tid åt sina inlägg, men han har en fantastisk avvägning mellan nyheter, länkar och intressant kulturjournalistik och filosofi (kanske precis vad som behövs för ett bra bloggande?). Det är lätt att bli inspirerad.

Inget ont om Momus musikkarriär - han har ett otal omistliga delar i sin repertoar - men Click Opera känns ändå ofta roligare (betyder det att bloggande är en konstform likt popmusiken och att det också är en konstform som kan vara lika intressant som intressant pop? nja...)! Får väl då ändå passa på att säga att Momus nya skiva, Otto Spooky, verkar bra även den. Men har ännu inte givit den den tid den tycks behöva (lite bloggläsande går ju så mycket fortare!) Och skivan innan, som han gjorde tillsammans med Anne Laplantine var, i alla sin sönderklippta konstighet, rätt fantastisk...

Inläggen på Click Opera rullar på i hög takt och med ett så stort omfång att det är fullt omöjligt att hålla reda, men sista tiden minns jag t.ex det intresseväckande inlägget om Saul Bellow och idag fortsätter han med ett av alla sina inlägg om Internets och andra mediers (radio!) möjligheter och framtid. Så om du vill bli lite inspirerad, eller om du bloggar och vill få lite komplex ska du besöka Click Opera (vilket fantastiskt namn...)!

Inga kommentarer: