2005-03-06

De senaste åren har Siesta varit räddningsplankan, flyktvägen och livbojen undan dum machoindie, infantil hip-hop och stillöst housetramp. Det lilla spanska skivbolaget med artister från exempelvis England, Frankrike, Brasilien, Sverige (Eggstone, Club 8), Finland (Le Futur Pompiste!) och just Spanien agerar i en helt egen värld. Långt bort från dagssländor och gap och skrik.

Det är vass indiepop, fluffig bossa, psychedelisk softrock och själfull easy listening. Och vissa kan kanske vid en snabb, liten lyssning tycka att det känns retro eller till och med konventionellt - men ack så fel de har! Siesta är ju löftet om en annan värld, det ständiga solskenet, ett evigt sextiotal på franska rivieran, äventyr och cocktailpartyn. När man får fatt i en ny (eller gammal man inte hört) release känns det som en påminnelse om att det finns alternativ.

Och ja det är klart att det ibland låter mycket retro, Bacharach och fin åttiotalsindie om Siestamännen och Siestakvinnorna, men jag får hela tiden en - positiv - känsla av någonting som inte stämmer... Det finns allt som oftast någonting annat i bakgrunden - någonting som stör och tar plats.

I sin (och min!) kontext, i denna värld, i Sverige 2005 - fulllastat av Moneybrothers och Marit Bergmans - låter Siesta som en motståndsrörelse.

Mina nuvarande Siestafavoriter:
LE FUTUR POMPISTE
your stories and your thoughts

PLASTIC D'AMOUR
olivia

THE BARRY GEMSO EXP.
la via vie

CONSTANTIN VEIS
memory-la

BEAUMONT
tiara

Inga kommentarer: